måndag, februari 2

You told me about nowhere well it sounds like some place I'd like to go

Hoga pa kanelbullar sitter vi hos svenska Mia och bloggar. Imorrn aker vi till Noosa och i helgen ska vi till Fraser Island for att leka i varldens storsta sandlada. Detta innebar inget Internet, och, ve och fasa, ingen mobiltackning. Med andra tillbaka till medeltiden. Som kompensation kommer har del 1 i var Australienguide som vi roade oss med att skriva en mork och stormig natt (yeah right).

Stora australienguiden
- hur australier ater

Precis som amerikaner kor Australien mycket pa big pack - ju storre desto battre. Eftersom familjerna ar stora (katoliker, katoliker) ar matbutikernas egna marken ett sjalvklart val. Problemet for oss utlanningar ar att paketeringen for dessa varor ar densamma och man far alltsa ingen inblick i dess suspekta innanmate. Mangen ar val den som gatt in pa Coles for att kopa Chicken Nuggets och kommit ut med fiskpinner istallet. Skadan ar dock inte sarskilt stor da dessa home-brands ofta smakar detsamma oavsett sort.

Australierna har aldrig utgett sig for att vara sarskilt kulinariska. Det ska vara fett, proteinrikt och garna svart. Darfor ar det inte sa konstigt att man har en val utvecklad bbq-kultur. En australisk grillkvall gar till pa foljandde satt:

Pa morgonen kops 24-packen pa narmsta liqour store (sexpacken ar for mesar - och tjejer!) som satts pa kylning. Darmed ar det vasentliga avklarat.

Sedan forsoker man bestamma vilken typ av grill man ska anvanda. Hobbygrillen? Deluxe - varje familjefars vata drom? Eller varfor inte de offentliga grillarna som finns pa varje strand och naturomrade?

Inkopet av varor ar viktigt. Som varje sann patriot stodjer man naturligtvis det lokala. Ingen australier ar sa dum att han koper kvalitetskott fran sydamerika eller kontinental dressing fran Europa. Nej, allt ska vara producerat i det underbara hemlandet. I och med detta far Guiseppe's Authentic Italian Dressing ingen trovardighet savida det inte finns en 'Made in Australia' stampel tydligt utmarkt under den italienska flaggan.

Sjalva grillningsprocessen ar enkel, och, i australiernas synvinkel, genial.

Tand grill.
Lagg pa kott.
Hall over olja.
Ga och titta pa cricketen.
Hamta kott nar doften av brant blivit sa intensiv att den letat sig in till Tv-rummet.

Allt som finns kvar ar da en svart kottklump - perfekt tillagad Aussie style.

Dagens "Visste du att?": Australien ar det enda landet dar man ater sitt nationaldjur. Kangurukott gor sig saklart bast well done.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har ni smakat kängurukött?

Anonym sa...

Var äääää ni?? ;(